Nova atleten in actie tijdens NK Atletiek

Nova atleten in actie tijdens NK Atletiek

Het weekend van 25-28 juli stond in het teken van het NK Atletiek voor Senioren. Voor het eerst dit jaar niet in Utrecht maar op de accommodatie van Haag atletiek aan de laan van poot in Den Haag.
In de hitte mocht als eerste 400 meter loper Bram Berkhout aan de bak op zijn favoriete onderdeel. De 1e vier lopers per serie plus de vier tijdsnelsten konden doordringen naar de halve finale later op de dag. Met een 6e plaats in de serie kwam Bram tekort voor een rechtstreekse plek in de halve eindstrijd, hij moest in de wachtkamer om te zien of zijn tijd voldoende was om als tijdsnelste mee te gaan. Helaas was zijn tijd van 50,58 sec net tekort om door te gaan naar de halve finale, hij eindigde zijn NK op de 25e plek.

Daarna was het de beurt aan Jesse Smit. Via een instuif in Amersfoort had hij zich weten te plaatsen voor de 400m horden, zijn tijd van 1.03,15 was voldoende om bij de 24 beste lopers op deze afstand te mogen meedoen.
Vanuit baan 6 liep hij in een keurige race naar een 7e plek in de serie in een nieuw persoonlijk record van 1.01,88.

Voor hoogspringster Linda Hurkmans was het NK atletiek een wedstrijd in eigen stad. Sinds zij haar studie ALO is begonnen in Den Haag, is zij trainend bij ARV Ilion in Zoetermeer, onder de rook van Den Haag.
Met een goed wedstrijdritme en een jaar beste prestatie van 1,74m was zij volledig klaar om zich te mengen in de strijd om de medailles. De hoogtes van 1,60m en 1,65m waren geen enkel probleem en werden in de eerste poging geslecht. Helaas was de hoogte van 1,70m te hoog gegrepen tijdens deze wedstrijd en eindigde ze uiteindelijk op een voor haar teleurstellende plek 8.

Op de zaterdag was het A-junior Maarten Emmaneel die de eer namens Nova mocht verdedigen op zijn 200 meter. Door zijn goede jaartijd van 21,60 sec, gelopen tijdens het NK junioren, mocht hij de series overslaan en kwam direct in de halve finale in actie. Met meervoudig Nederlands kampioen Churandy Martina in zijn serie was rechtstreekse plaatsing (beste 2 per serie) een lastige opgave, maar met een tijd van 21,94 kon hij alsnog als eerste tijdsnelste door naar de grote finale op zondag.

In de finale wist hij zich goed staande te houden tussen de grote mannen op de sprint. Met een mindere bocht maar een ijzersterk rechte stuk snelde hij naar een tijd van 21,93 sec en een 6e plek op de 200 meter.